Bemutatjuk Söjtör Balázst!

Folytatjuk a drivingcamp csapatának bemutatását, ezúttal ezerarcú kollégánkat, Söjtör Balázst ismerhetitek meg.

Mit érdemes rólad tudni?

Jolly Jokernek tartom magam, bárhol bevethető vagyok, akár a recepcióra is beugrom, ha kell, vagy műszaki fronton dolgozom, de olyanra is volt precedens, hogy 42 újságíró hölgyet autóztattam meg és vezettem körbe, voltam már off-road tréner is. Nemcsak a munkám sokrétű, magamat is ilyen embernek tartom. 5 éve dolgozom a drivingcampen, elsődlegesen a műszaki osztályon tevékenykedtem, segítettem anno a showroom, majd a gokart pálya építésének, tervezésének ügyeiben is. A gokart pályára a mai napig szívesen beugrom néha, fogadni a vendégeket, vagy pályamunkásként is akár.

Hobbi gyanánt endurózom, megyek át motorral mindenen a határban. :) Van egy 2,5 éves kisfiam, a vele és a családdal töltött idő mindennél többet ér, és ez jelenti nekem az igazi kikapcsolódást.

Miért pont az autók, mi ez a szerelem?

Apukám és mostoha apám is rajongott az autókért, így átragadt rám a szerelem, hiszen korán, már gyerekkoromban belecsöppentem az autók és motorok világába. 8-10 éves koromban már bütyköltem a motorokat, sőt, apukámmal sokat vezettem a Wartburgot a határban, egy kispárnán ülve, hogy elérjem a kormányt.

Ha egy járművet választhatnál, amit életed végéig használsz, mi lenne az?

Motor, nem kérdés. Örök szerelem, két kerék, szabadság. Imádom.

Milyen egy átlagos napod a munkában?

Itt nincs átlagos nap, minden nap új dolgok és mindig más emberek jönnek szembe, emiatt egyik nap sem ugyanolyan. Persze van egy rendszer: reggel kiosztom és kezelem az autókat, kinyitom a pályát, az instruktorokkal egyeztetek, mely autók menjenek a pályán. De olyan is van, hogy tereprendezéssel kezdek. Operatív feladatokat is végzek, pl.: koordináció, rengeteg telefon és e-mail, hogy ki, mikor, hogy jöjjön, mikor szabad a pálya, a mindennapok megszervezése sok munkát igényel.

A flottánkban szereplő 20-25 autó kezelése is az én feladataim közé tartozik, ez alatt sok mindent kell érteni: a mosást, a téligumi cserét, a karbantartást, mindent. Tehát mondhatjuk, hogy a teljes gépjármű koordinációért és karbantartásért én felek.

Élvezem a munkámat, mert szeretek úgy nézni és látni mindent, ahogy egy ügyfél, vagy a tulajdonos látná, tehát mindennek tökéletesnek kell lennie. Például, ha elmegyek mosdóba, és nem működik az egyik lámpa, azt észlelem és azonnal intézkedem.

Melyik volt számodra a legnehezebb nap, a legnagyobb kihívás?

Volt egy céges családi nap, mikor 300 fő volt jelen, nekem pedig egyszerre három helyen kellett lennem: a gokarton pályamunkásként fogadni az ügyfeleket, a showroomban intézni a prezentációt, miközben rám hárult az egész épület- és a pálya felügyelete is, tehát előkészületek, setup, és a bontás is. Ez egy igen húzós nap volt, de megoldottam.

A legviccesebb pillanatod a pályán?

Minden napom vicces. Nemrég egy modulra megjelent 2 instruktor a csoporthoz és nézték egymást, hogy mit keres ott a másik. Ezen jót derültünk. Egyébként sok az apró vicces pillanat, általánosságban nagyon jó a hangulat, így nehéz egy valamit kiemelni.

Van olyan híres ember, akivel szívesen találkoznál?

Már találkoztam sok hírességgel a munkám során.

Amennyiben említenem kellene valakit, akkor Paul Walker! A Halálos iramban filmekben is szerepelt, nagyon megható volt, hogy nemrég régi barátja, Vin Diesel vezette az oltárhoz a lányát az esküvőjén, mivel közben ő balesetben elhunyt. Amíg Paul élt, a család volt neki a legfontosabb, és sajnos egy Porschéval szállt el – helyén volt az esze…

Mit üzensz a sofőröknek?

Legyenek nagyon körültekintőek és minél inkább kompromisszumkészek és képesek! Magánemberként többször előfordult velem, hogy sok olyat láttam az utakon, amit nagyon nem úgy kellett volna intézni, persze velem is előfordult már korábban hasonló helyzet. Nem baj, mindenből tanulok. Még egy üzenetem lenne: az agresszió nem megoldás, sem a volán mögött, sem egyébként!

Azt tanácsolom mindenkinek, aki azt gondolja magáról, hogy jól vezet, hogy jöjjön el egy vezetéstechnikai tréningre, mert érhetik meglepetések. Itt bizony mindig lehet tanulni!