Tökéletesítsd a vezetéstechnikád nyáron is!

Ha pedig igazán fel szeretnél készülni a rázós helyzetekre, akkor gyere ki a drivingcampre és tanulj profi trénereinktől most kedvezményesen! Használd az alábbi kódokat:

4 órás tréning áráért 6 órás tréninget kapsz: DCHGET6FOR425

6 órás tréning áráért 8 órás tréninget kapsz: DCHGET8FOR625

Foglalás itt!

5 + 1 tuti tipp, ha kocsiba pattansz nyáron

Mire érdemes figyelni a nagy melegben

Rekordokat döntöget az idei nyári meleg, ezért összegyűjtöttünk nektek 5+1 tuti tippet, hogy mire érdemes figyelnetek, ha autóval indultuk útnak. Lássuk a listát!

Ne hanyagold el a nyári gumi használatát!

A nyári gumi nem pénzkidobás és nem is egy marketingfogás. A különböző abroncsoknak más az összetétele és még a mintázata is. Nem véletlenül. Éppen ezért ne hanyagoljátok el a cserét az évszaknak megfelelően.

Figyelj a hidratálásra!

A nyári melegben fokozottabb az izzadás, ami – ha nem pótoljuk megfelelően a vizet – igen veszélyes tud lenni. Szervezetünk ásványianyag háztartása felborulhat, vagy akár eszméletünket veszthetjük, de az legalábbis biztos, hogy lassul a reakcióidőnk. Ezek egyike sem tesz igazán jót a vezetési képeségeknek. Figyelj oda, hogy mindig legyen nálad legalább egy kis üveg víz. Ha eközben a környezettudatosságot is szem előtt tartod, akkor szerezz be egy kulacsot!

Ne hagyj semmit és senkit a kocsiban!

Ha az autó kasztnija átmelegszik, akkor bent bizony egy kissé túl forró lesz a hangulat. Még ha egy pár percre szaladsz is be a boltba, vagy máshova, akkor se hagyj bent az autóban senkit és semmit. A gyerekek és a kiskutyák egyébként sem bírják a meleget, az élelmiszerek pedig könnyen megromlanak ebben a rekkenő hőségben.

Ne vezess papucsban!

Bármilyen hívogató is egy flipflopban, vagy egy nyitott szandálban bepattanni a volán mögé, ne tegyük. A melegben a talpunkon keresztül is izzadunk, ami tovább fokozza annak az esélyét, hogy a lábunk vészjóslóan csúszkáljon vezetés közben a pedálokon. Ráadásul nem is érezzük rendesen a pedálokat, sőt akár be is akadhat egy ilyen lábbeli, ami tényleg balesetveszélyes. Vezetéshez mindig zárt cipőt használjunk!

Ne told túl a klímát!

Valóban jól esik a meleg elől a hűtött kocsiba menekülni, de egészségügyi szempontból sajnos egyáltalán nem praktikus folyamatosan járatni a klímát. Egyrészt van, aki érzékeny rá és könnyen megfázik, vagy akár be is gyulladhat a kötőhártya. A másik fontos dolog a klíma tisztítása: minden évben érdemes fertőtleníteni, hogy védjük magunkat a kórokozóktól.

Figyelj oda magadra, és figyelj oda másokra is!

A nagy melegben könnyebben kalandozik el a figyelem, nehezebb összepontosítani és fókuszálni. Emellett a reakcióidő is nőhet, ha el vagyunk pilledve a nagy hőség miatt. Éppen ezért mindig frissítsük fel magunkat vezetés előtt, ha pedig hosszabb útra indulunk, akkor legalább óránként tartsunk szünetet.