Bemutatkoznak instruktoraink! - 2. rész

7 kérdés, 7 válasz a drivingcamp trénereitől. Alföldy Miklós következik.

 

Mit érdemes rólad tudunk dióhéjban?

Több, mint 25 éve foglalkozom közlekedésbiztonsággal. Ezt elhivatottságnak tekintem, így a drivingcampen végzett munkám rendkívül jól illeszkedik ehhez. Emellett járművezető szakoktatóként dolgozom, valamint, folytatva korábbi munkámat közlekedési szakíróként is tevékenykedem.

 

Hogy néz ki egy átlagos napod?

Sosem szerettem korán kelni, mégis a munkáim nagy része megkövetelte ezt. Nincs ez másként a drivingcampen sem, hiszen a tréningek általában 9-kor, de gyakorta 8.15-kor kezdődnek. Az út otthonról egy óra, így nem ritka, hogy 7 óra előtt már kocsiban ülök. A programok végeztével irány haza. Ilyenkor a megmaradt időt igyekszem pihenéssel, lazítással tölteni.

 

Mi a hobbid?

Konkrét, minden szabadidőmet lekötő hobbim nincs. Ha időm engedi, szívesen olvasok, kedvelem a veterán járműveket, magam is igyekszem életben tartani egy lassan veterán korban lévő autót. Emellett, ha tehetem, szívesen vezetek kamionokat, autóbuszokat.

 

Melyik volt a legnehezebb, legtöbb kihívással teli napod a drivingcampen és miért?

Több ilyen is volt. A legfárasztóbb, de legérdekesebb napok a nálunk rendezett ügyességi versenyek. Már az előkészítés is izgalmas, hiszen a feladatok kitalálása, a pályán való megvalósítása a trénerekre hárul. Az ilyen napok mindig hosszúak, fárasztóak és nagyon izgalmasak.

 

Melyik volt a legviccesebb pillanatod a munkád során?

A csoportos tréningeknél nagyon hasonló felvezető autókat használunk. Nem is olyan régen összekevertem, melyik az adott napon az általam használt, és beültem a kollegám autójába. Nem nagyon értettem, ki állította át az ülést, de amikor nem tudtam beindítani, rájöttem, hogy eggyel elnéztem a sort. Akkor ezt szerencsére senki sem vette észre.

 

Ha találkozhatnál bármelyik híres emberrel, ki lenne az?

Nem érdekelnek a híres emberek. :)

 

Mit üzensz a sofőröknek?

Ne vigyék át napi frusztrációikat, sértettségüket, negatív érzéseiket a közlekedésükbe. A közúton mindig nyugodtan, szabályosan és partnerként viselkedjenek. No és nem árt, ha időközönként egy vezetéstechnikai tréningre is ellátogatnak.