Bemutatjuk a gokart csapatot!

Folytatjuk a drivingcamp csapatának bemutatását, ezúttal a két gokartos kollégát, Szűcs Balázs „Szücsit” és Csomor Olivért faggattuk.

Mit érdemes rólatok tudni?

Olivér: 24 éves vagyok és még új fiú vagyok a drivingcampen, de rengeteg perspektíva van bennem, beilleszkedtem, jól érzem itt magam. Pest megyében élek, mindig is érdekelt az autósport. Jelenleg a gokart recepciót viszem és szívesen besegítek más területeken is, ha kell. Gyerekkorom óta érdekelnek az autók, hétvégéken drift eseményeken segítettem, mielőtt a drivingcamphez kerültem.

Szücsi: 36 éves vagyok, autószerelőnek tanultam és dolgoztam is a szakmában, szervizek, versenysport, rally vonalon mozogtam. Pátyon lakom, elég közel a drivingcamphez, tökéletes berohanós ember vagyok. A drivingcampen hívatlanul 3 éve dolgozom, beugrós voltam a gokart pályán, aztán teljesen beszerveződtem egy Covid etap után.

Miért pont a gokart?

Szücsi: Hobbi szinten mindig is szerettem volna versenyezni, de beláttam, hogy az átlag versenyzési ágak elérhetetlenek egy földi halandó számára, az amatőr gokart viszont könnyen elérhető volt.

Olivér: Szintén nagy szerelem az autósport, de mielőtt ide kerültem, nem nagyon gokartoztam. Itt viszont kiderült, hogy nem is vagyok olyan rossz benne és végül rávettek, hogy próbáljam ki az amatőr gokartot. Nagyon szeretem, kompetitív és pénzben elérhetőbb, mint mondjuk a rally, aztán most haladok szépen előre a versenyeken.

Milyen egy átlagos napotok?

Olivér: Válaszolok gokartos bejövő e-mailekre, telefonokra, ajánlatot készítek, foglalok, megrendelőt gyártok, várom az utalást, aztán pedig a vendégeket. Ha ügyfelek érkeznek, klasszikus recepciós vagyok egy személyben, fogadom, regisztrálom a vendégeket, le is kísérem őket a pályára, megnézzük együtt az oktató videót, elmondom az okosságokat, hogy mit kell tudni, mire kell figyelni a pályán. Akkor is segítek, ha be kell ültetni valakit a gokartba, vagy menteni kell. Ha épp nem recepciózom, akkor segítek Szücsinek, amiben kell.

Szücsi: Az én asztalom inkább a gokart technikai oldala, marsall vagyok a pályán. Bejövök, kinyitok, megtankolom a gépeket, lemosom őket és várom az ügyfeleket. Persze én is lehetek pályamunkás, recepciós is, ami kényelmes, mert mind a ketten értünk mindenhez, így bármelyikünk elkéshet. :) A gokart általában csütörtöktől nyit, a hét többi napján főleg műszaki dolgokkal foglalatoskodom. Gokart alkatrészeket rendelek, telefonokat kezelek, ilyesmik. Olivérrel nem dolgozunk együtt régen, de nagyon jó a kémia, és igazi csapattá kovácsolódtunk.

Hogyan találtatok egymásra?

Nem nyilatkozunk! :) Azt azért elmondhatjuk, hogy egymás ellen versenyzünk egy bajnokságban, sőt, a harmadik kollégánk, aki beugrós nálunk, szintén ott nyomja.

 

Szezonon kívül mit csináltok?

Szücsi: Műszakosba váltunk át, vizsgáljuk az autókat, cseréljük az alkatrészeket, ha kell, illetve a téli időszakban ötletelünk a következő szezonról, tehát sosem állunk meg.

A gokartoknak milyen karbantartás kell?

Szücsi: Év végén egyszer van egy nagygenerál, de egyébként a karbantartás folyamatos, kb. 100 üzemóránként rendszeres a revízió. Tél előtt tartunk egy nagy felkészítést, hogy ne tavasszal kelljen kapkodni, ha indul a szezon. Úgy tesszük el a gokartokat, hogy csak elő kelljen őket kapni a garázsból tavasszal.

Szoktatok versenyezni egymással a pályán?

Szücsi: Csak mókából nap végén tolunk néha egy kis tízköröst, de élesben is versenyzünk egymással, ilyenkor azonban nincs jópofi és móka.  Van, hogy Olivér élesben akadályoz, akkor simán beforgatom, beleállítom a falba. :)

Olivér: Most volt hazai versenyünk, a dobogó mindhárom fokán mi, drivingcampesek álltunk, a verseny előtt szépen leosztottuk a taktikát, hogy a többiek ne előzhessenek meg minket.

Jöhet pár vicces sztori!

Szücsi: Mikor a felnőttek belemásznak a gyerek gokartba, az nagyon vicces, de szólunk nekik, hisz néha úgy néznek ki, mint Bud Spencer az apró Fiatban. Nem passzol, de beleülnek.

Volt olyan is, hogy egy hölgy egyszer a bukósisakot a tarkóján csatolta össze, végül a partnere könyörült meg rajta és szólt neki, hogy az úgy nem lesz annyira jó. Egyébként szerintem minden nap van valami vicces. Olyan is volt, hogy valakire verseny közben jött rá a cifra, na ott köridők dőltek meg.

Olivér: Vannak amúgy tipikus mondatok is, amiket mindenki elsüt. Például mikor a rekordokat nézegetik, mindenki biztosra veszi, hogy ezt az időt egy 40 kilós gyerek csinálta. Az is előfrodul, hogy a gokartot kocsinak, az ülést széknek hívják rendszeresen.

Szücsi: Gyakori, hogy ha valaki időre megy, akkor biztos abban, hogy ha elsőnek jön ki, akkor nyert. És persze, mindenkinek a leintés utáni köre a legjobb, ami már nem számít. Ugyebár.

Vannak belsős vicceitek, szlengek?

Olivér: Kávé kis fahéjjal? Ez egy fiatal beugrós munkatárstól ered, aki első drivingcampes kávéját így kérte, és akkor annyira vicces volt, hogy azóta szállóigévé vált.

Szücsi: Nem szleng, de egy időben nagyon ráálltak a sziauramra, aki egyébként egyszer tényleg eljött. Nyilván nem a mémes pali, de teljesen úgy nézett ki az ember, és valóban sziaurammal köszönt. Ott el kellett vonulnom kicsit kikuncogni magam.

Celebek járnak?

Szücsi: Nagyon sok közismertebb ember jár, de inkább autós körökből, tehát nem jellemző a szerencsétlenkedés. Persze, ha nem autós híresség jön, akkor azért látni kvalitásbeli hiányosságokat, de éles küzdelmeket is.

A forgatásokat is szeretjük, ott is sok vicces dolog van.  Szeretjük a munkánkat, az a helyzet, és sosem unatkozunk.