Minden évben tartogat izgalmakat az innovációs nap, amelynek fő támogatója idén az AVL hazai leányvállalata.

Tavaly az e-autózás témáját jártuk körül, most azonban egy sokkal kevésbé feltérképezett terület, az önvezető autózás kap majd főszerepet. Szó lesz az aktuális fejlesztési trendekről, az adaptív rendszerek működési sajátosságairól, az autonóm autózás öt szintjéről és arról a talán mindenkit foglalkoztató, egyáltalán nem elhanyagolható kérdésről, hogy rábízhatjuk-e az életünket az elektronikára.

Az egésznapos konferencia célja, hogy a releváns piaci szereplők és a szakmai előadók segítségével betekintést nyerjünk az iparág forradalmi változásainak kulisszatitkaiba. Az AVL, a világ legnagyobb független belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó vállalatcsoportjának szakértelme a motorfejlesztés teljes palettáját átfogja. A grazi központú nagyvállalat éves szinten 120 millió eurót fordít saját kutatásra és fejlesztésre, ezzel az iparág technikai fejlődésének egyik katalizátora világszerte.

Az AVL Hungary K+F tevékenységének eredményei a világ öt kontinensének személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép- és hajóiparágában jelennek meg, de a műszaki innovációk a Magyarországon készülő személyautókban és haszongépjárművekben is jelen vannak.

„Hazánk régiós, sőt európai viszonylatban is meghatározó szereplővé válhat a gépjárműfejlesztés és a gépjármű-automatizálás terén. Hiszünk abban, hogy az innovációra és 21. századi technológiára épülő tevékenységünk akkor lehet hosszú távon is sikeres, ha tapasztalatainkat, munkamódszereinket és eredményeinket a jövő műszaki értelmiségével is megosztjuk” – mutatott rá Sajben László, az AVL Hungary szoftverüzletág-vezetője.

Az idei Innovation Day-en a legújabb trendek és technológiák mellett a vezető piaci szereplőkről és a prediktív vezérléssel történő emisszió-csökkentésről is hallhattok az AVL szakmai előadásain.

Regisztráció az eseményre itt!

 

Az eseményen a szakmai előadások mellett az alábbi izgalmas bemutatókkal és programokkal várjuk vendégeinket:

 

•                    robotika bemutató - InnoRobot-X (2017-es World Robot Olimpia 2. helyezés);

•                    mind-control játékok, amelyek során az elménkkel irányítjuk a tárgyakat;

•                    Renault Twizzy élményvezetés;

•                    új Mercedes X- és A-osztály bemutató;

•                    off-road taxi élményprogram a Mercedes G- és X-osztályának modelljeivel;

•                    Mercedes e-SMART, S 560, C 350 e tesztvezetési lehetőség;

•                    Audi A7 és A8 bemutató;

•                    VW Arteon R-line, VW POLO Beats, VW T-Rock Style tesztvezetési lehetőség;

•                    Nissan Leaf tesztvezetési lehetőség; Jaguár E-Pace tesztvezetés

•                    Sixt nyereményjáték.