Hogyan foglaljon

Rendezvények

c 10 Május 2016

drivingcamp innovation day

A szemléletformáló program keretében megvalósuló egyes rendezvények célja a modern vezetésbiztonsági eszközök baleset-megelőzésben játszott szerepének tudatosítása.

2016. május 10., Zsámbék A zsámbéki drivingcamp Hungary széles tematikát felölelő baleset-megelőzési célú programsorozatot indít drivingcamp Innovációs Napok néven, jelentette be Dr. Reinhard Platzer, a létesítmény elnök- vezérigazgatója hat vezető autómárka (Audi, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Suzuki, Tesla) képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatóján.

A program egyes eseményeinek célja, hogy a részben az Európai Unió és a magyar állam finanszírozásával létrejött, világszínvonalú műszaki megoldásokat felvonultató létesítmény lehetőséget teremtsen a vezetésbiztonságot elősegítő eszközök széles spektrumának tematikus bemutatására, és a baleset-megelőzésben való szerepük köztudatban történő tudatosítására.

Annak ellenére, hogy a statisztikák szerint az EU országokban a biztonsági öv, a légzsák, és az ABS rendszerek terjedésével fokozatosan nő a közúti biztonság, a kontinens útjain évente közel 27,000 ember válik közúti baleset áldozatává és kétszázezren szenvednek maradandó károsodást okozó sérülést.[1]  Mivel a közúti balesetek 95%-át emberi hiba okozza, a gépjárművekbe épített biztonsági eszközök megvédhetik a balesetet elszenvedő alanyokat, de a megelőzésben sokkal nagyobb szerep jut az olyan rendszereknek, mint az adaptív sebességszabályozók, az elektronikus menetstabilizálók, vagy a holttér-figyelő rendszerek” – mondta Dr. Reinhard Platzer.

A regionális szinten is egyedülálló program Vezetésbiztonságot támogató rendszerek című bemutatkozó rendezvénye az első olyan esemény volt Magyarországon, amelyen keresztül a résztvevők átfogó képet kaphattak a különböző gyártók adaptív rendszereinek aktuális állapotáról, és a járműipari kutatás-fejlesztés vezetésbiztonságra gyakorolt hatásáról. Az eseményen a résztvevő újságírók egyidejűleg 6 vezető autómárka (Audi, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Suzuki, Tesla)  9 kereskedelmi forgalomban elérhető modelljének 11 adaptív rendszerével ismerkedhettek meg.

A program egyes rendezvényeinek a közel 122.000 négyzetméter alapterületű, legkorszerűbb műszaki megoldásokat felvonultató vezetéstechnikai tanpályája, és hi-tech fogadóépület szolgál majd helyszínéül. A pálya adottságai, valamint a beépített elemek nagyfokú variálhatósága a közúti közlekedés során előforduló vészhelyzetek tetszőleges kombinációjának életszerű előidézését teszi lehetővé.

Galéria megtekintése